Kosten & voorwaarden

VVoor de zorgverzekering geldt een verplicht eigen risico. Voor 2022 is dat 385,00 euro. Dat betekent dat u de eerste 385,00 euro van zorg uit het basispakket zelf betaalt. Tenzij u zelf een eigen hoger risico heeft afgesproken, dan geldt dat bedrag.

De praktijk heeft geen contracten met zorgverzekeraars, de behandeling wordt gedeeltelijk of geheel vergoed door de zorgverzekeraar. Uw verzekeraar kan u informeren welk percentage u vergoed krijgt van de factuur. Heeft u een naturapolis dan wordt gemiddeld 60-80% van de behandeling vergoed, afhankelijk van uw polisvoorwaarden.
Heeft u een restitutiepolis dan bent u vrij in het kiezen van uw zorgverlener en wordt de behandeling in zijn geheel vergoed.
Bij sommige verzekeraars kan de praktijk de factuur indienen, anders moet u het zelf bij uw verzekeraar indienen.

Ik raad u aan om goed te kijken welke verzekering het beste bij uw situatie past en eventueel over te stappen naar een andere verzekeraar. Een restitutiepolis is namelijk vaak maar een paar euro per maand duurder. U heeft tot 31 december de tijd om uw huidige verzekering op te zeggen, en tot 31 januari om u aan te melden bij een nieuwe verzekeraar. Dit kan slechts eens per jaar. De site www.zorgwijzer.nl kan u eventueel verder helpen.

Rekeningen werden tot 1 januari 2022 bepaald volgens het systeem van Diagnose Behandel Combinaties (DBC).

Vanaf 1 januari 2022 is er een ander bekostiging van de geestelijke gezondheidszorg, het zorgprestatiemodel, waarbij er maandelijks gedeclareerd kan worden.

Je kunt hier meer informatie vinden over het zorgprestatiemodel.

Je kunt hier meer informatie vinden over wat het zorgprestatiemodel betekent voor je eigen risico

Onverzekerde zorg of de wens tot zelf betalen.
Voor coaching/counseling bij psychische klachten zonder psychiatrische diagnose, indien u niet verzekerd bent, of wanneer u uw diagnose liever niet kenbaar wilt laten maken aan uw zorgverzekering, wordt een tarief gehanteerd van 130 euro per consult/uur, zonder BTW-plicht.
Zonder psychiatrische diagnose vindt geen vergoeding door zorgverzekeraars plaats.