Kosten & voorwaarden

 

Voor de zorgverzekering geldt een verplicht eigen risico. Voor 2020 en 2021 is dat 385,00 euro. Dat betekent dat u de eerste 385,00 euro van zorg uit het basispakket zelf betaalt. Tenzij u zelf een eigen hoger risico heeft afgesproken, dan geldt dat bedrag.

De praktijk heeft geen contracten met zorgverzekeraars, de behandeling wordt gedeeltelijk of geheel vergoed door de zorgverzekeraar. Uw verzekeraar kan u informeren welk percentage u vergoed krijgt van de factuur. Heeft u een naturapolis dan wordt gemiddeld 60-80% van de behandeling vergoed, afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Heeft u een restitutiepolis dan bent u vrij in het kiezen van uw zorgverlener en wordt de behandeling in zijn geheel vergoed.

Ik raad u aan om goed te kijken welke verzekering het beste bij uw situatie past en eventueel over te stappen naar een andere verzekeraar. Een restitutiepolis is namelijk vaak maar een paar euro per maand duurder. U heeft tot 31 december de tijd om uw huidige verzekering op te zeggen, en tot 31 januari om u aan te melden bij een nieuwe verzekeraar. Dit kan slechts eens per jaar. De site www.zorgwijzer.nl kan u eventueel verder helpen.

Rekeningen worden bepaald volgens het systeem van Diagnose Behandel Combinaties (DBC). In deze DBC wordt alle tijd geregistreerd die aan u besteed is. Dat is voor een deel directe tijd (tijdens een consult, aan de telefoon of via de mail). Daarnaast wordt ook indirecte tijd geregistreerd. De hoogte van de rekening die naar uw zorgverzekeraar wordt verstuurd, wordt bepaald door het aantal minuten zorg die geleverd is, en de aard van de diagnose.

U ontvangt pas na afronding van de behandeling, of na een jaar behandeling, een officiƫle eindfactuur die u op dat moment kunt indienen bij u zorgverzekeraar. U kunt de praktijk ook machtigen om dit voor u te doen, middels akte van cessie.

Onverzekerde zorg of de wens tot zelf betalen.

Voor coaching/counseling bij psychische klachten zonder psychiatrische diagnose, indien u niet verzekerd bent, of wanneer u uw diagnose liever niet kenbaar wilt laten maken aan uw zorgverzekering, wordt een tarief gehanteerd van 130 euro per consult/uur, zonder BTW-plicht.

Zonder psychiatrische diagnose vindt geen vergoeding door zorgverzekeraars plaats.